Vis met prei en wortels in de oven

  Ingrediënten: 2 personen

  • 2 stengels prei

  • boter en/of olijfolie

  • 2 à 3 kabeljouwfilets

  • 1 ui

  • 1 à 2 wortels

  Bereiding:

  1. Haal vis uit diepvries en ontdooi de vis.

  2. Snij wortels in stukjes van +/- 3 cm. (Julliene)

  3. Snij prij in stukjes van +/- 3 cm. (Julliene)

  4. Boter en/of olijfolie in pot brengen

  5. De halve ringen ui inbrengen en lichtjes aanstoven.

  6. Worteltjes in brengen.

  7. Zachtjes laten stoven tot wanneer een beetje gaar.(+/- 10 min)

  8. Prij bijvoegen

  9. Beetje water

  10. 1 koffielepel vis-boullion(optioneel)

  11. Peper + zout, viskruiden uit molen inbrengen

  12. Zachtjes laten stoven tot wanneer bijna gaar (af en toe omzetten)

  13. De ontdooide vis in vuurvaste schotel + peper + viskruiden uit molen

  14. Gestoofde groenten in de schotel over de vis spreiden

  15. Plaats in een oven a 160°: 10 tot 20 minuten.

Tip:

Dit gerecht kan eventueel ook gemaakt worden met gebakken varkensvlees waarbij alles gewoon gestoofd word.
Dus geen vis, geen viskruiden en niet in de oven !