Vis met prei en wortels in de oven
|
Ingrediënten: 2 personen
|
-
2 stengels prei
-
boter en/of olijfolie
-
2 à 3 kabeljouwfilets
-
1 ui
-
1 à 2 wortels
|
Bereiding:
|
-
Haal vis uit diepvries en ontdooi de vis.
-
Snij wortels in stukjes van +/- 3 cm. (Julliene)
-
Snij prij in stukjes van +/- 3 cm. (Julliene)
-
Boter en/of olijfolie in pot brengen
-
De halve ringen ui inbrengen en lichtjes aanstoven.
-
Worteltjes in brengen.
-
Zachtjes laten stoven tot wanneer een beetje gaar.(+/- 10 min)
-
Prij bijvoegen
-
Beetje water
-
1 koffielepel vis-boullion(optioneel)
-
Peper + zout, viskruiden uit molen inbrengen
-
Zachtjes laten stoven tot wanneer bijna gaar (af en toe omzetten)
-
De ontdooide vis in vuurvaste schotel + peper + viskruiden uit molen
-
Gestoofde groenten in de schotel over de vis spreiden
-
Plaats in een oven a 160°: 10 tot 20 minuten.
Tip:
Dit gerecht kan eventueel ook gemaakt worden met gebakken varkensvlees waarbij alles
gewoon gestoofd word. Dus geen vis, geen viskruiden en niet in de oven !
|